Samen leren

Samen leren

Een congres is een evenement waar mensen samen komen om iets te leren of uit te wisselen. Ze brengen hun eigen waardevolle kennis en ervaringen mee en zijn bereid die te delen met anderen. Delen van kennis en ervaringen zorgt voor verrijking, bij beide partijen. LiveHouse vraagt bij elk congres:

  • Waar gaat het over, wat is er te leren en te delen?
  • Wie komt er op af?
  • Wat willen die mensen leren en welke kennis en ervaringen brengen ze mee?
  • Hoe zorgen we ervoor dat ze na afloop geleerd hebben wat er te leren was en gedeeld hebben wat er te delen was?
  • En hoe zorgen we ervoor dat ze meer leren en delen dan ze zelf gedacht hadden?

Kortom: hoe bieden we een platform voor meer rendement?

Inhoud

LiveHouse is een organsiatiebureau dat uit gaat van co-creatie en denkt in de eerste plaats met u mee over de inhoud van het congres. Daartoe beantwoorden we samen bovenstaande vragen. De congresdoelstellingen vertalen wij voor u in een creatief concept dat de essentie bevat van alles wat u de bezoekers wilt laten ervaren en wilt laten onthouden. Alle aspecten van het concept dragen bij aan de unieke sfeer die dat mogelijk maakt: uitnodigingsbeleid en social media, locatie en bereikbaarheid, sprekers en entertainment, interactieve werkvormen, audiovisuele oplossingen, aankleding en branding, catering.

Vorm

Hoe je iets vertelt, is minstens zo belangrijk als wat je vertelt. Elk verhaal kun je op tal van manieren delen:

  • Met een select gezelschap of voor een zaal vol publiek
  • In woorden, gebaren, beelden, geuren, smaken en fysieke ervaringen
  • Met een simpele microfoon of hightech audiovisuele apparatuur
  • Via droge data of een levendige discussie

Bij LiveHouse gaan vorm en inhoud hand in hand. Vorm en inhoud vullen elkaar aan en versterken elkaar om maximale impact te hebben. Zeker als het gaat om verhalen tijdens een congres.

Daarom denken wij met u mee over de inhoud, maar coachen we u ook bij het bepalen van de vorm.

Bij de inrichting en vormgeving van het audiovisuele verhaal op het podium werkt LiveHouse samen met zusterbedrijf LiveLAB.

Coaching: sprekersbegeleiding

LiveHouse regisseert en begeleidt desgewenst de sprekersbijdragen aan een congres. Overlegt met de sprekers over inhoud, presentatie en visuele vormgeving. Geeft ze advies en tips voor een duidelijk, begrijpelijk en boeiend verhaal.

Sprekersbegeleiding: omdat niet elke vakspecialist een geboren spreker is …

(Social) media keuze

Een goed congres heeft aantrekkingskracht. Hoe kunt u uw doelgroepen die kracht laten ervaren? En wat doet u met mensen die graag waren gekomen, maar om een of andere reden niet kunnen komen?

Voor deze vragen maakt LiveHouse een communicatieplan, waarin alle geschikte middelen gebruikt worden. Soms conventioneel, soms heel verrassend en anders. LiveHouse werkt hierin samen met LiveOnlineEvents.

door Kees ™