Co-creation werkt!

Co-creation werkt!

Co-creation is LiveHouse op het lijf geschreven. In 2018 realiseerden we met 5 bureaus wederom de Innovation Expo. Op verzoek van 5 ministeries brachten we aan de oevers van de Maas 240 projecten tot leven, allemaal in het teken van duurzame innovaties in transport, voeding en energie.

Bekijk de aftermovie..

Op 4 oktober bezochten meer dan 6.000 bezoekers het RDM-terrein in Rotterdam. Naast de bruisende expovloer met 230 enthousiaste exposanten schoven bezoekers aan bij stevige inhoudelijke sessies en inspirerende keynotes van onder andere Kajsa Ollongren, Peter Hinssen en Louise Fresco. 

Verspreid over het RDM terrein waren talloze interactieve innovaties te vinden. In de Onderzeebootloods, het Expo Paviljoen, de Ocean Diva, het Innovation Dock, het Congrescentrum en de RDM-kantine toonden exposanten hun innovaties op het gebied van water, energie, gezondheid, voedsel, mobiliteit, circulaire economie, de gebouwde omgeving en sleuteltechnologieën.

Exposanten lieten zien  hoe afvalplastic werd omgetoverd in stoelen en vazen, bezoekers testten de nieuwste modellen van elektrische fietsen en konden een blik werpen de eerste Nederlandse vliegende auto. Op de expovloeren werd plantaardige biefstuk gegeten, vielen bezoeker met een airbag om hun heupen en gingen ze in gesprek met de makers van drones, modulaire huizen en de weg van de toekomst. In de haven lag het duurzame schip Ecolution naast het zelfvarende schip van de toekomst. Met een oud marineschip konden bezoekers meevaren naar de Floating Farm in de Rotterdamse haven, de drijvende boerderij van de toekomst. En ze konden kennis maken met de Hyperloop: the next mode of transportation.

Op de Innovation Expo is verder een aantal belangrijke maatschappelijke deals gesloten, zoals de Green Deal van staatssecretaris Stientje van Veldhoven met 40 partijen om in 2021 100.000 deelauto’s te gebruiken. Minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW) lanceerde de Krachtenbundeling voor smart mobility en SG Lidewijde Ongering onthulde de 12 genomineerden voor de Waterinnovatieprijs 2018. Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) gaf het startsein voor de verkiezing van nieuwe Nationale Iconen. En Raymond Knops (staatssecretaris BZK) rijkte de Stuiveling Open Data Award uit aan het innovatieve platform PoliFLW. Met Meet & Match als belangrijk thema, legden aanwezigen contacten via de Netwerkapp en in verschillende netwerkbijeenkomsten.

Dit grote en meer dan intensieve project realiseerden we samen met 4 ministeries en 4 collega-bureaus. LiveHouse tekende mede voor het concept en voor de sprekersregie op de dag zelf. 

door Kees ™