Cooperatiedag Rabobank

LiveHouse organiseerde in de Stadsgehoorzaal Leiden de Coöperatiedag voor Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest (LLO). Doelstelling voor deze bijeenkomst was om te laten zien hoe rijk de omgeving van Rabobank LLO is en hoe zij samen met die omgeving bouwt aan vooruitgang. Daarom was gekozen voor het thema De Kracht van Verbinding.

Bij de plenaire opening kregen diverse sprekers kort de vloer, ingeleid door dagvoorzitter Lies Heemskerk. Directievoorzitter René de Jong poneerde daarbij de stelling: “Als het goed gaat met de omgeving, gaat het goed met de bank.” Hij benoemde vijf relevante thema’s voor de toekomst van burgers en bedrijven in de Leidse regio: bio science, wonen, zorg, onderwijs en mobiliteit.

Deze thema’s lagen ook aan de basis van de daaropvolgende inspirerende sprekerssessies waaruit de gasten een keuze konden maken. Hiervoor waren zeven opmerkelijke sprekersduo’s gevormd.

Onderwerp van de achtste sprekerssessie was het maatschappelijk reïntegratiebedrijf DZB Leiden. De medewerkers van DZB zijn elke dag te zien in het straatbeeld van Leiden, waar ze bijvoorbeeld werken bij de groenvoorziening, bij POST.nl, of in een van de fietsenstallingen die DZB beheert. Nicoline van Straten van LiveHouse interviewde een aantal medewerkers en schetste daarmee de toewijding en het plezier waarmee deze mensen aan het werk zijn.

Rabobank Wensenfonds 

Tijdens de Coöperatiedag werden de winnende wensen van het Rabobank Wensenfonds bekend gemaakt. Dit fonds stelt jaarlijks geld beschikbaar voor wensen van maatschappelijke organisaties uit de regio, die niet op een andere manier gefinancierd kunnen worden. Dit jaar werden in totaal 28 wensen gehonoreerd.

Omdat het Wensenfonds 10 jaar bestaat, was er een speciale Jubileumprijs ingesteld, een cheque ter waarde van 10.000 euro. Deze prijs ging naar de Stichting Xenia Hospice die hiermee haar wens voor een badlift in vervulling zag gaan.

Verbinding op vele manieren

Het thema ‘verbinding’ werd aan het begin van de avond letterlijk zichtbaar gemaakt: de gasten sponnen zelf een web.

Maar ook al voor de start van het evenement was de verbinding met het wereldwijde web gelegd. Via de sociale media-kanalen was het evenement aangekondigd, bijvoorbeeld via Twitter en op de Facebookpagina van de Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest.

De bijeenkomst zelf was vrijwel live te volgen op social media. Tweetredacteur Gerdie Schreuders die de hele avond alle bijdragen op social media registreerde en modereerde, rapporteerde aan het eind het bereik op dat moment:  45 personen verzonden in totaal 167 tweets, waarmee naar schatting 17.000 mensen werden bereikt.

Entertainment

De avond werd ‘aaneen gezongen’ door het muzikale trio De Hartelijke Dames. Tijdens de pauzes in het sprekersprogramma waren er culturele optredens van de Klezmergroep Mazzel, met aangrijpende Joodse volksmuziek, en het aanstekelijk swingende jazzcombo Jazzperados.

Als daverend slotakkoord trad zangeres Barbara Straathof op. Deze Leidse ster van The Voice of Holland zong in de Stadsgehoorzaal opnieuw de sterren van de hemel. Met haar vertolking van ‘Make you feel my love’ kreeg ze de zaal muisstil. Kippenvel, en dat verbindt óók.

(Foto's door Maik van Bemmelen Fotografie)

door Kees ™